Upcoming Dates

Music

Available Now →

'Castles & Towers'

cd

News + Headlines

Intelligente, Zuid-Afrikaanse feelgoodfolk

Heather Waters – Castles & Towers

Intelligente, Zuid-Afrikaanse feelgoodfolk

 

In Nederland en België is ze nog niet bekend maar als het van ons afhangt dan laten we haar deze festivalzomer moeiteloos overvliegen om daar verandering in te laten brengen. Er broedt iets down in Africa, en dat iets gaat in dit geval onder de naam Heather Waters. In Zuid-Afrika, waar Heather sinds 2004 al haar muziek begon te componeren en waar ze ondertussen een ontelbaar aantal gigs op haar naam heeft staan, is ze dan ook een gevestigde waarde. Sinds 2007 heeft ze het hele land meerdere keren rondgetoerd met haar folk liedjes, vanuit de schaduw van de Tafelberg in Kaapstad naar de drukke straten van de metropool Durban en weer terug. Daarnaast speelde ze de afgelopen jaren ook al meerdere shows in het Verenigd Koninkrijk en in het Mediterraan gebied, deze vrouw heeft iets in haar mars!

Haar nieuwste worp heet Castles & Towers, telt negen tracks en verveelt geen seconde. Met haar folky sound, haar zeer persoonlijke teksten en haar apart stemgeluid weet ze de aandacht van de luisteraar al vanaf The Talking Song vast te houden. Tijdens Robins Avenue waan je jezelf meteen tijdens een of andere zwoele, Zuid-Afrikaanse zomerdag op deze al dan niet fictieve straat in kwestie. Voor wie zelf al enige tijd in het land heeft doorgebracht zal het moeilijk zijn een glimlach van herkenning te kunnen bedwingen nadat ‘And the corner store – still selling rizla’s and biltong’ door de speakers heeft gegalmd. De titeltrack neemt je mee langs imaginaire kastelen en torens; en Pick Daisies is een echte radiosong die al heel wat airplay krijgt in Zuid-Afrika. Wake Up World is dan weer een echte powersong waar zelfs de meest kranige opa niet bij zou kunnen blijven stilzitten. Hetzelfde geldt voor Diamonds overigens, waarin Heather het verhaal vertelt van een oude zeeman en een mysterieuze boogie man. Amusement verzekerd.

Dit allemaal samen zorgt voor een bonte cocktail aan muziek van vooral heel leuke folkliedjes. Het is dan ook, naar onze eigen bescheiden mening, een ideaal album om op repeat all te zetten tijdens een roadtrip van een paar weken langsheen een of andere zonnige kustlijn. Zet Castles & Towers op en je haalt meteen de vakantie in huis!

 

Pick Daisies

 

Pick Daisies, de nieuwste single van Heather Waters is een song die gewoonweg gemaakt is voor de radio. Een rasechte powersong die je vanaf de eerste keer luidkeels wil meebrullen. Kom dus mee madeliefjes plukken en laat je betoveren in de green fields door Pick Daisies!

 

-Yannick van Winkel- Belgium

Date →
Dec 23
Tags →